Måndag 28 okt:

Tittut!!!

Vad gör ni där inne?

Idag hade vi terapiarbete med den röda vojlocken och upptäckte näven att Mattes ridkjol går att använda att lägga på kroppen! Kunde nästan "hysta" den emot kroppen. Duktig pojke!!

Efter det så gick vi ut i padocken och där fick han springa lite lös, han var som en rallyräka!!!! Wrrooommm....! Proooo.... sa Matte och instruerade kamrater att stå och på rätt plats för att bromsa upp farten lite. Måste lära honom longering så jag har lite mer kontroll på honom. Efter det så var han faktiskt lite fnorkig och bröstade upp sig på vägen hem :D 

Vi hemma igen så fick han sin spann och resten av eftermiddagsmaten. Men han stod och hängde och glodde efter mig och då få frågade jag honom om han "tiggde" efter mer mental träning!! Ja det gjorde han, så lös i boxen, gick Matte in med den röda vojlocken och först såg han ut som en ostbåge för jag inte skulle nå och lägga den emot honom men han kunde ju inte flytta på sig få då får man ju inga karameller! Duktig pojk! Så vi repeterade med både vojlock och ridkjol! Duktig duktig Dino!!

Tisdag 29 okt:

Dagens uppgifter bestod som vanligt av borstning, hovlyftning som kräver mer och längre tid, vi övade först med ridkjolen som jag idag fick lägga på med en gång och vi utmanar oss och föser den långsamt längre och längre bakåt.... ju längre bak ju svårare att stå kvar men det gick! Duktig poljk.

Efter den utmaningen så åkte den röda vojlocken fram och Dino är en stjärna!! 

Efter den stora bedriften så gick vi en runda i skummet på gården, en gång bet han Matte i armen...!! Då blev inte Matte speciellt trevlig och Dino fick en snopen min!! Det var inte hårt men tillräckligt och nästa kanske det tar illa..... så får man inte uppföra sig. Efter det så uppförde han sig exemplariskt!  

 

Onsdag 30 okt:

 

Dagens mål att kunna longera några varv åt båda hållen! Det gick riktigt bra, men Matte fick vara lite sträng och påpeka att NEJ, man kan inte bara vara vända in lite när det passar! Matte nöjde sig när Dino gjorde flera varv i skritt, andra gångarter lägger vi till en annan dag. Duktig Dino, vad glad man kan bli för så lite!!

När detta var gjort så övade vi vidare på att hasa ridskjolen längre bak på rumpan och ner bakom! Duktig pojk! Samma med vojlocken, den kan åka fram nu utan att man glor på den med stora ögon. 

Matte la i dag till reflexboots.... tänker att de ska på så småningom sa Matte! Dino vinklade ut öronen och såg något skeptisk ut  :D 

Torsdag 31 okt:

Repeterar longeringen och idag la vi till några steg i trav åt båda hållen. Lilla Dinopojken har fortfarande ont någonstans i kroppen för han går inte helt rent i höger varv, höger framkota fick sig en smäll när han kraschade i boxen när han fick penicillinchocken. Det är förmodligen den som fortfarande gör ont, och/eller så har han duktig låsning någonstans i kroppen. Ska be någon komma och känna igenom honom snart.

För övrigt så fortsätter vi vår dagliga träning, att lyfta fram går lysande bra, idag lyfta han höger bak på kommando, vänster bak fungerar inte ännu men det kommer. 

Mer träning med ridkjolen över hela kroppen, och idag åkte täcket på! Och även om det var lite otäckt när det skulle av så har träningen med ridkjolen gjort resultat. Så länge han vet vad som ska hända verkar allt gå bra för så är han förberedd. Är du beredd: säger Matte och så svarar Dino: Japp det är jag!! Då går det så bra så!

Och täcket verkade passa oxå!! Det är ju bra för jag har nu några stycken efter Figge <3 

Fredag 1 nov:

Matte ska med magiskt Harry Potter pulver åka till Lyon och titta på dressyr i eftermiddag kl 16, så vi hade vår dagliga träning på lunchen allt är förberett inför intaget så det går fort i eftermiddag. Det går ju inte att missa en dag i "skolan". Så vi levlade upp som det heter i spelvärlden. Vi hade träning lös i hage med tidigare suspekta objekt! Det är ganska intressant att studera faktiskt, jag la allt på marken, och han vet ju redan att ofta om man lägger näsan på något så får man karameller. Så han la näsan på ridkjolen först och därefter vojlocken och med tvekan sedan täcket. Så vi började med ridkjolen, och det gick lysande bra och han stod still och valde att stå kvar. 

Vojlocken visade han att den var helt klar mer spännande och rörde på sig lite men valde att stå kvar när vi övade. 

Täcket hade han nog helst velat skippa men här är det mental träning som gäller för att komma vidare. Dino-pojken valde ändå att stanna kvar och Matte töjde lite lite på gränsen men inte för mycket. Men Dino är helt på det klara med vad som ska hända och han tycker egentligen att det är rätt ok! 

Dino tyckt ett man kan ju faktiskt gå på det här täcket.... så ja, då åker väl lite annat spännande fram snart som han kan få gå och stampa på :) Här har vi inte brist på fantasier!!! 

Detta var ju mitt i lunchen, men Dino lämnar maten och kommer direkt, nyfiken i en stut! Vi övar och sedan följer hann med mig hela vägen till grinden <3  

 

Lördag 2 nov:

Dagen till ära fick Dino idag bära kavaj ute! Det regnar!!

Dino fick idag viktigt litet besökt av F som ska galoppera på Dino som han sa!! Matte sa att han får nog vänta ett tag för Dino är bra 2½ år! Men vi har andra snälla och lämpliga hästar i stallet vars Matte har lovat F en runda.... om han nu vågar när det väl blir skarpt läge :)

Dagens rutin som vanligt, nu börjar även det fjärde benet, hö bak, lyftas när Matte frågar. Men han har lite svårare att hålla balansen där, måste försöka få honom att förstå att han ska  parkera vänster bak på ett annat sätt innan han lyfter, för nu välter han liksom har jag förstått. Men nu har Matte noterat detta och då kan vi lägga upp en annan taktik för att det ska bli lättare!

Idag fick han som sagt ha på sig kavaj ute eftersom det regnar, och det ska bli ett riktigt ruskväder de närmaste dagarna och ramla ner säkert en 30-40 mm.... Inte  kul.

Och när han kommer in och det har regnat på honom så bara måste han slänga sig ner i torven för att rulla sig!!   

Söndag 3 nov:

Matte ont i magen, när hon väl masade sig till Dr så visade det sig att det var ett navelbråck som Dr tryckte till och fick allt på rätt plats. Och med ens så var allt ont borta! 

Så Matte fick kalla in hjälp. AL var så snäll och mockade och blandade mat. EF tog in och av Dino-pojken täcket. Framåt kvällen när Matte efter doktorbesök mådde bra igen åkte hon ner och hälsade på och förberedde inför morgondagens oväder. Täcke på!