Måndag 21 okt:

I morse så kunde man verkligen se att svullnaden gått nedåt och det verkar har vänt på riktigt!! Men i kväll när han skulle få in penicillin så fick Dino stackaren chock av den. Det är något som jag aldrig någonsin har sett och vill heller aldrig mer se eller uppleva igen. Jag är glad att han överlevde, eftersom han ännu inte lämnat boxen så jag vet inte hur han rör sig. Det får vi se i morgon....

Dino som var så duktig när han fick sprutorna. I morgon ska jag höra av mig till Vet, han behöver fortsätta penicillinet för annars så kommer han att bli sjukare igen ganska snabbt tror jag. 

 

Tisdag 22 okt:

Svullnaden är ännu bättre idag, men det tog en stund innan Vet hade bestämt sig, men mer penicillin behövs.  Så vid 12-tiden och Vet ut och jag måste säga att Matte var faktiskt väldigt nervös ....! Matte förberedde och lånade Channies box som inte har fönster och galler som kan sparkas ner och skada, spann plockades bort, och så bäddade Matte upp den ordentligt med torv så den var däckvänlig om det skulle gå illa..... Det gjorde det inte som tur väl var! Han stod där och lugnt glodde tillbaka på oss som stod som fån och tittade in och samtidigt höll andan!!

Jag är impad av att jag fick sätta på bremsen igen och av att han var så duktig och stod stilla!! Duktig duktig pojk <3 

När lagom tid gått fick han komma ut igen och äta lunch!

Så väl ute så frågade jag Dino om han kunde springa lite, japp, det var helt klart lättare att springa idag men han rör sig lite skruttigt fortfarande. Inte konstigt, med tanke på kastrering och så måste han vara mörbultad efter gårdagens chock. Men han verkar ha klarat sig otroligt bra med tanke på omständigheterna. Lite skrubbsår på bogen och lite på höger fram vid kotan.

Matte fick den äran att rida fina Chico idag, han är ju för rolig, han ska snacka med alla på vägen hem. Först tetades han med flickan mitt över Dino men sedan så tog han ett långt snack med Dino, hade Chico stått lite närmare hade han nog kliat manke för han försökte nå!

i

Onsdag 23 okt:

Matte kommer som vanligt förbi för att kolla och släppa ut Dino. Idag är svullnaden ännu bättre, OCH han har vaknat från sin dvala för på väg till hagen upptäckte han att en av "hans flickor" gick i padocken och då flödade det nog lite rester av testosteron i kroppen för då var han tvungen att snacka högt och brösta sig lite. Men han tog en tillsägning om att man ska hålla sig i skinnet bra, och gick lydigt vidare. 

Väl ute i hagen så ville Matte se lite trav, japp visst kan jag det sa han glatt och ruskade på huvudet och skuttade iväg med tjolahoppsasteg! Och han var klart mindre skruttig i sin rörelse idag, BRA!

Pust, vet var här vid lunch och han fick en omgång penicillin igen, och en grundlig tvätt, allt gick bra!! Vet tyckte att han ska ha medicin även torsdag och fredag. Och då kommer vet och ger, det känns skönt. Vågar och vill inte låta någon annan göra det.  Men efter uppvaknandet efter ytterligare en liten törnrosasömn så blev det lunch ute. Han flörtar friskt med flickorna nu, och de tre flickor som bor på andra sidan vägen ligger som villiga mattor längs sin sida av staketet..... ! Uppenbarligen så anses Dino som oerhört manligt fortfarande! 

WHAT!!!!???

Det är tävlingar i helgen, tre dagar, stora! Inget kommer att vara som vanligt och när vi kom runt hörnet så sa Dino WHAT.... och fnorkade lite. Jag blev lite överrumplad sa han, men sedan så smög han sig fram. Duktig pojke! Då får man karameller, och om man är modig och lägger emot näsan får man mer karameller.... och Matte skramlade på dom oxå... mer karameller.... inga problem Matte, dessa är helt okej!

Fick en liten stund i padocken och japp, Dino mår klart mycket bättre

 

 

Torsdag 24 okt:

Det gick bra även idag med medicineringen! Bara en dag kvar!! 

I eftermiddags höll vi oss inne, det ska vara tävlingar och det är en ryslig aktivitet överallt. Så vi övade på lite annat i stället. Idag övade vi med sprayflaskan, jag introducerade den för några dagar sedan. Mycket möjligt att han gjort detta tidigare men jag tänker att allt är nytt, eftersom vi tillsammans inte har gjort det ännu. Det gick lysande bra, fick spray lite på hela kroppen på båda sidor.

Att lyfta framfötterna går oxå lysande, jag visar hovkratsen, böjer mig ner, nuddar på benet och han lyfter, jag kratsar och själva nedsättningen kan ibland flyta iväg till en stor vevande rörelse och stamp. Då blir det ingen karamell.... gör om och gör rätt! Japp! Duktig pojk. 

När vi skulle ta in, så höll ridskolan till i padocken och longerade, ridskolehästen blev jättefnorkig och sprang omkring och fånade sig en lång stund. Vi stod vid vår grind och tittade på en liten bit där ifrån. Duktig pojk som inte jagar upp sig för sådant, då var det min intressant att titta på hundarna som gick på cykelbanan :D 

Väl inne så kom Matte på en sak.... Matte lärde Figge kissa på kommando..... då borde man ju kunna lära Dino att basja på rätt ställe! Så när Matte ser att Dino backat upp i boxhörnan och bajsar...... så blir Matte helt översvallande glad ropar att han var minsann så utomordentligt duktig och skyndar sig in i boxen och delar ut karameller!!! Dino ser mycket förvånad ut och fattar ingenting.... men han finner sig snabbt och ser mycket nöjd ut med alla karameller!! 

Fredag 25 okt:

WHAT, WHAT, WHAT....!!

Tidig morgon och så här ser gårdsplanen ut idag när man ska gå ut till hagen! Men Dino vet nu att trots att det ser lite mysko ut så får man karameller när man är modig, speciellt om man luktar och nuddar "farligheterna" med näsan! 

Dagens dos av penicillin gick bra även idag och detta var den sista. Hoppas och håll tummarna nu på att alla infektioner håller så på långt avstånd!! 

Vi han även med att har lite hjärngympa i hagen, vi övar på vänta, stilla, och kom! Mattes stjärna och duktig pojk!! 

Sedan går det förbi så mycket intressant hela tiden, så mycket att titta på. Och då står han ju ändå i den lugna delen av gården och tävlingsplatsen! Spännande värre!!  

Om det är slumpen eller inte återstår att se.... men i morse hade Dino lagt mer bajshögar i just den hörnan....... uppföljning kommer!!!

Lördag 26 okt:

Ja utsläppet såg ju mer eller mindre normalt ut, men in släppet!!! Farbror Chico fick följa med som moraliskt och stabilt stöd. Dino tog allt med ro och gick snällt med till stallet. Så nu kan man säga att han har tävlingsplatsvana :D

Väl inne i stallet så har vi nu utökat vår dagliga träning till bakfötterna, vi luktade på täckt och en röd vojlock. Den röda vojlocken var av någon anledning extremt mysko! Vädret börjar ju lite höstigt så det börjar ju bli dax för täcke tänker jag! Regn och rusk är inte kul!

Och kolla här..... det tar sig! Duktig pojke!

 

Söndag 27 okt:

Kolla här då!!!! Duktig pojke!! Dino måste vara den smartaste av de alla, i torsdags fick han beröm för att bajsa i  just den hörnan!!! Lysande!! Jag är imponerad!!

Idag ställde Matte in en extra matlåda, en som står närmare Chico och Pluto så han kan ha sällskap och fika ihop med dom! Ser bra ut meddelar Dino! 

Vi har planer på att öppna upp mellan hagarna så att de kan hälsa på hos varandra mycket oftare och mycket lättare! Byggplanering pågår!!

Efter tävlingarna och lugnet lagt sig så passade vi på att leka lite i padocken! TJOHO sa Dino och busade friskt! Så härligt att se att han mår bättre! Väl inne så övade vi på våra dagliga rutiner med att borsta, kratsa hovar, stå still. Nu har vi även lagt till att prata med vojlocken.... den där röda som av någon anledning är märklig. Nåja, det var mindre märklig idag! Och efter att dubbelkollat med tidigare Matte så har jag nu fått rapport om att Din har haft täcke på sig redan som fölis men kan tycka det är lite jobbigt att ta av. Så idag åkte täcktet på...... och det gick ju ganska bra...... men att ta av var faktiskt lite läskigt. Men öva öva och åter öva är det som gäller :D Hihihi..... han skulle bara veta vem han hamnat hos :D Tralalalala.....!!!