Måndag 28 feb:

Dinopojken har idag imponerat på AL och varit så lyhörd och uppmärksam och till och med gjort halvhalter. Duktiga pojken<3

Mattes rehab:
15 mg morgon/20 mg kväll. Provar idag att minska morfinet, tycker inte om det, mår lite illa av det och tappar matlust helt, vi får se hur dagen avlöper fram till kl 22,00. Gick bra att stiga upp 45 efter intag av smärtstillande, var uppe en stund. Var även uppe ca 1 timme mellan 11-12 och det gick bra. Kunde gå på toa nu strax innan smärtstillande kl 14,00 och det är bra, att det är kämpigt är en sak men det ska gå att härda ut.

Dr ringde enligt avtalad tid, det togs ju flera prover och jag kan se Urat, CRP och SR på 1177 och CRP och SR är förhöjd. Dr sa att allt är så bra, han sa att reumtologproverna var bra men jag kan inte se dom på 1177. Jag har bett om att de ska skickas hem till mig. För om allt är bra med förhöjda värden, vad säger de andra proverna då? Och varför har man referensvärden när man ändå säger att det är bra, och inte tänker följa upp det på något sätt. Man kan ju åtminstone ta nya prover om ett par veckor för att se om det som pågår är på väg ner eller upp. Jag blir verkligen inte klor på det här. Jag har en vänster tå som varit svullen och öm i snart 6 månader, som är röntgad och visar tecken på RA och min gamla VC sa de skulle ta Anti-CCP prov. 
CRP 9 (ref <3) - förhöjd men alltså bra
SR 34 (ref 2-30) - förhöjd men alltså bra
P-Urat 255 (ref 155-400)
Ska bli intressant att se vad resten av proverna visar.
Vi har kvar att få provsvaren från benskörhetsmätningen.
Och jag ska få en MR på mina SI-leder.
I övrigt blir jag förvisad till smärtkliniken för de kan inte hjälpa mer....

Tar det lite försiktigare i eftermiddag eftersom jag minskat på morfinet. Än så länge tycker jag det går bra, känns kanske lite lite mer men det är okej, så länge det inte spårar ur...

Nöjd, kunde ta mig ur sängen 21,15 alltså bara en 45 min innan nytt intag av smärtstillande. Det känns mer än i går kväll men det kan jag ta. Hoppas det går lika bra i morgon för då är jag kvitt 5 mg/dygn.

Tisdag 1 mar:

Dino jobbar på fint på en solig uteridbana. De där öronen är inte helt enkla att få framåt

15 mg morgon/20 mg kväll. Förmiddagen och dagen har gått som igår. Dessvärre så knakade ordentligt det i vid sidan om ryggen/höften när jag skulle ta på mig byxor, det är svårt att beskriva exakt var, det gjorde inte direkt ont men var obehagligt och jag är livrädd nu. Ska det börja göra ont igen?? Att det knakar i kroppen betyder ju i vanliga fall inget konstigt men i detta läget är det fruktansvärt jobbigt att uppleva.
Det gick i alla fall bra att vara upp vi vid 18-tiden för att gå på toa och hämta lite mat. Hoppas hoppas och hålla alla tummar och tår på att det bara var en helt naturligt knak.

Var uppe och rastade rollatorn en runda på 20-30 min mellan 19,45 - 20.15. Känns men gick bra.

Onsdag 2 mar:

Dino åker till Kollo och ska vara borta i 3 månader. När han skulle åka så kom Stall Knaggagården med sin fina lastbil, den gick villigt på jättemånga gånger men han vände sig inte till vänster för att parkera rätt. Så efter många försök så bestämdes att han får åka släp i stället. Stackars AL fick mer att göra än tänkt idag. Men nu är han installerad och klar och verkade vara glad över att vara där. Och han kände igen sig.

Han joggade in i stallet!

 Han kommer att ha det så bra där och Matte slipper ha dåligt samvete för allt möjligt.

Mattes rehab:

15 mg morgon/ 20 mg kväll- Idag var jag uppe och kissade kl 06.00 innan smärtstillande börjat verka. Det kändes men gick. Jag känner att det som hände igår känns mer i kroppen och än så länge så är det okej. Har varit uppe och rört på mig flera gånger under dagen men jag vågar inte få hopp... blir så besviken vid bakslag. Har tänkt att ligga kvar på denna dosen tills jag vet hur/vad som kommer att hända. Även om jag väldigt gärna vill sänka för matlusten = noll. Blärk... 

När kl var ca 23,30 så hade jag gjort mig i ordning för att sova och när jag la mig så blev jag helt yr i bollen. Tur att jag inte ska behöva stiga upp mer tänkte jag. 

Idag fick jag blommor med bud, jag blir rörd bara jag tänker på det, så mycket värme och omtanke. Tack Ann <3

Torsdag 3 mar:

Dino på Kollo äter frukost ut i soluppgången

 

Mattes rehab:

15 mg morgon/ 20 mg kväll - Känns ungefär som igår, det gör lite mer ont, det är framförallt lite svårare att rulla upp i sittande ställning och att sitta på toaletten och fixa med det som ska fixas där. Det känns lite som det gjorde i allra första början så jag undrar om det inte var SI-leden som knakade. Har även lite jobbigt att resa mig från sittande men det går.

Jag försöker gå och röra på mig så mycket ryggen orkar och så ofta jag kan. Det är verkligen tur att jag kan jobba från sängen, annars hade jag blivit helt galen tror jag. Tänk om jag hade behövt bråka med försäkringskassan oxå!!

Matlusten är blääää... inget smakar gott, jag känner att kroppen behöver äta och är hungrig men jag får tvinga mig.

Deppigheten är nog den svåraste delen för tillfälligt, är ofta ledsen men jag har i alla fall kommit på att jag blivit lite bättre, för tillfället i alla fall för jag kan både böla och snyta mig utan att det gör ont nu --- men det är nog i långa loppet morfinets förtjänst :(

Fredag 4 mar:

Mattes rehab:
15 mg morgon/ 15 mg kväll- Det går och känns bra mellan 07,00-09,00. Tar smärtstillande kl 10,00 och halv 11 var jag uppe och rörde på mig, då kom det några små hugg i ryggen, får hoppas på att det bara är för att smärtstillande inte hunnit verka ännu.

Planen är att i helgen minska med 5 mg - får se hur dagen fortlöper, det verkar inte vara några större problem på morgonen så det borde gå.

Ska även snart boka en tid till naprapaten, så han kan hjälpa kroppen aktivera lite muskler som ska hjälpa till så att jag kan gå/stå upprätt utan att hålla i mig. Det är verkligen helt hopplöst att inte kunna stå rakt upp och ner ens...

Loggar in på 1177 och ser att där finns nya anteckningar och diagnoser.
Diagnos (Åldersosteoporos efter menopausen med fraktur i ländryggen)
Diagnos (Kotkompression som ej klassificeras på annan plats).

Vad fan betyder nu detta då, det ska komma ett brev men eftersom posten kommer mer sällan lär det inte bli förrän nästa vecka.

Har jag en fraktur i ländryggen?

Fick brev idag som säger att jag har osteoporos, remiss skickad till medicinmottagningen.

Känns som om det det här är slutet på mitt hästliv, ska jag någonsin våga rida igen, och ta risken att jag kan ramla av igen, vad händer då.... jag kvävs för tillfället.

Lördag 5 mar:

Mattes rehab:

15 mg morgon/15 mg kväll - Minskade och tog 15 mg till kvällen och kl 9,30 känns det fortfarande okej, var uppe och åt frukost sittande i min nya fåtölj som kan resa sig upp för att under lätta när jag ska ställa mig upp och som jag ligga lite tillbakalutad i.

Life sucks....Det är lika bra att kräka ut allt, min psoriasis blossade upp igen i början av 2020, förmodligen pga pandemi-stress. Nu har de senaste månaderna så har jag även fått i hårbotten och jag har snart inget hår alls kvar...

Jag har ont i min vänstra tå - enligt röntgen så finns där fynd. Jag har förmodligen någon form av reumatisk påverkan i kroppen

Sedan så har jag ju min hashimotos, underfunktion i sköldkörteln som jag jobbat med sedan -sep 2018.

Jag är livrädd att magen ska paja pga allt smärtstillande som jag verkligen hatar att äta. Jag har ägnat 3 år åt att rena kroppen och har under den tiden inte ätit smärtstillande utom i nödfall, typ utdragen tand/navelbrock. Nu är allt förstört och jag får börja om på nytt när allt är över.

Men jag fortsätter att rena och stötta kroppen, nu mer än någonsin behövs det.

Jag fryser hela tiden... men jag rör ju inte på mig knappt alls.

Det har gått 6 månader sedan jag ramlade av, och allt har bara blivit värre och värre för varje månad har det känts som....

Dagen har i alla fall inte varit sämre än i går. Jag har duschat, att det ska vara så jäkla jobbigt att duscha. Är helt utmattad efteråt. Jag har även ätit min kvällsmat sittandes idag. Och det verkar som om det ska gå bra att sänka 5 mg/dygn.

Söndag 6 mar:

Fina Dino mår toppen och idag har han haft jätteroligt, han har löshoppat!! Och han hoppar minsann lite högre än vad som behövs...

Mattes rehab:

15 mg morgon/15 mg kväll. Steg inte upp första gången förrän kl 09,00 idag. Gjorde frukost som tog en halv timme ca. Ryggen kändes okej, det känns som om något har förändrats till det bättre, kanske, vågar knappt uttala det.

Jag tror att jag för tillfället har en väldigt inflamerad kropp, och eftersom jag i dagslägent inte har alla svar så kan det vara en blandning av hashimotos, psoriasis, artrit, RA, benskörhet osv... Jag har ju sedan - sep 2018 gått in för att rena min kropp och äta rätt mat för min hashimotos och psorisasis som jag vet att jag har, och jag har så klart mått bättre.
Men stress och trauma triggar ju kroppen och förvärrar både hashimotos och psoriasis, och inte att tala om vad allt smärtstillande gör i kroppen... inte bra.

Jag började i lördags att i full dos tillföra Barrträdsexrakt, under torsdag och fredag så provade jag bara lite för att se hur jag reagerar. Detta ska i alla fall bara väldigt bra för massor av olika saker och verka antiinflamatoriskt, höja immunförsvaret, rik på antioxidanter, förbättrar blodcirkulationen, reumatiska besvär, psoriasis.... ja den kostade mig 220 kr för en flaska som är dryg, det är ju bara att prova.... lika väl som att spela på lotto för samma peng. Vem vet, det kanske hjälper och det är nog mer värt än att vinna på lotto faktiskt :) Det är många som vittnar om att det kan hjälpa kroppen fantastiskt mycket....

Dagen har gått bra och den var ialla fall inte sämre än igår....