Måndag 21 feb:

Ur Mattes synpunkt har allt varit katastrof, är nere och vänder i helveteshålet av ont... det är inte lätt att vara sjuk och behöva kämpa för att få tillräckligt med smärtstillande för att kunna ta sig till toa. Man kan ju önska att ALLA som jobbar inom vården och framför allt läkare får känna på hur det känns att vara så jäkla ont, utlämnad och misstrodd. För det är verkligen så att man känner sig inte trodd, man får hela tiden känslan att de bara tror man ute efter piller. Jag har fan inte ätit några starkare smärtstillande i hela mitt liv, och vill verkligen inte äta dom. Sedan sep 2018 har jag inte ätit en enda onödig alvedon ens, bara när jag absolut måste, typ när man dragit ut en tand eller opererat ett navelbrock....

Idag var jag på VC och fick till slut öka upp mitt långtidsverkande, när jag var där fick jag så ont att de var tvungna att ge mig en spruta i benen för att jag överhuvudtaget skulle komma hem, den varade inte speciellt länge. Kvällen var katastrof...

Tisdag 22 feb:

Morgonen katastrof, kontaktar VC för att höra om jag får öka upp, får som svar att i 3 dagar får jag ta 20 mg morgon/kväll, sedan ska jag återgå till den mindre dosen 10 mg mor/kväll. Innan detta sista bakslaget har jag legat oftast på 5 mg morgon/kväll och under bakslagen ibland 10 mg morgon/kväll.

Onsdag 23 feb:

Hovis är hos Dino och fick rapport om att fötterna var fina.

Idag hade Dino landat och Draken slocknat så AL och Dino gjorde ett fint arbete på uteridbanan trots att det körde lastbilar i närheten och det blåste bra!

20 mg morgon/20 mg kväll långtidsverkande - det börjar göra lite nytta, var på benskörhetundersökning på eftermiddagen och fick i alla fall inte lika ont som jag fick i måndags efter det läkarbesöket. Kroppen är trött sov hela förmiddagen, äntligen får kroppen vila lite. 

Torsdag 24 feb:

20 mg morg/kväll - det gick lite lättare att ta sig upp ur sängen i morse, sov på förmiddagen, men vid 15-tiden kan jag kliva ur sängen och gå till toa utan att behöva vara rädd, jag var uppe 45 min då. Försöker gå på toa kl 21,15 - det går inte, jag får lägga mig och vänta tills klockan 22,00 då jag ska ta smärtstillande och sedan vänta ytterligare ca 60 min för att jag ska kunna ta mig dit, det är till att knipa... 

Fredag 25 feb:

20 mg morgon/kväll. 06,00 - känner att det gör ont och kan inte utan smärtstillande ta mig till toa - måste vänta 1 timme på att smärtstillande ska hjälpa. Det går lite lite lättare att ta mig till toa under förmiddagen och jag klarar till och med att vara uppe på eftermiddagen i ca 2 timmar

Det tar i stort sätt 3 dygn för att stilla smärtan så att jag har mer jämt ont, så jag slipper den där jävla smärtsamma berg och dalbanan 3 ggr/dygn. Det är under endast 3 ggr/dygn som jag kan gå på toa utan hysteriska smärtor..... nu kan jag nästan alltid gå på toa när jag behöver och slipper vänta så länge.......och idag är det tänkt att jag ska återgå till den mindre dosen. Det kommer att leda till katastrof. Jag kontaktar VC och ber om att få äta den högre dosen några dagar till eftersom det tog 3 dygn att stilla den.

Får som svar att Dr ska ringa på måndag kl 14,30.... jaha.... inte ett ord om hur jag ska göra.... så då får jag väl bestämma själv. Så jag tänker äta den höga dosen några dagar till.

Jag vill verkligen inte äta i onödan för jag mår inte bra på morfinet och det ska fasas ut så fort det bara går, men jag måste ju för fan kunna röra på mig för att jag ska kunna bli bättre i kroppen och ryggen. Det går ju för fan inte att vila sig i form. 

Lördag 26 feb:

20 mg morgon/kväll. 06,00 - känner direkt på att det är lite lättare att röra på mig när jag ska ta mina tabletter. Kan mellan ca 8-9 vara uppe i nästan en timme. Har på förmiddagen varit på toa 2 ggr utan att känna mig rädd för jag känner att nu fixar kroppen det. Kunde kl 13 gå en sväng och testa min nya rollator, och gå på toa ganska enkelt i mina mått mätt, ska ta smärtstillande kl 14 och i måndags hade det varit omöjligt att utföra detta en timme innan 14,00. Kl ca 15,00 tog jag mig ut till bilen och så körde vi en runda, allt tog ca 1 timme och det känns fortfarande okej, hoppas det fortsätter så. Kvällen löpte på ganska bra eftersom jag kom till toa när jag behövde och var inte rädd.
 

Söndag 27 feb:

20 mg morg/kväll - 06,00 -känner att jag kan röra på mig mer innan jag tar smärtstillande. Stiger upp runt halv 8 och tar för första gången på 15 dagar en dusch. Sittande på en plaststol men känner mig i alla fall renare än man gör med tvättlappar. SÅ SKÖNT. Vilar efter detta för det är en rejäl påfrestning, men det går fortfarande okej att gå på toa vid 11-tiden.

Går till till toa och köket för att få fatt på en avokado vid 13-tiden. Är hungrig men mycket mer än så klarar jag inte för tillfället. Men jag är glad att jag kunde göra detta en timme innan kl 14 då smärtstillande ska tas. Orkar även idag ta mig till bilen för att åka en runda, vi är väl iväg ca 1 timme mellan ca 15,15 - 16,15. Det går okej att gå på toa och röra på mig en stund vid 19-tiden, men jag har en sån jäkla tinitus.... och känner mig lite svag och yrslig. Klarar mig ganska bra fram till 22,00.