Måndag 3 jan:

 

Trevligt med en snö och solig bild när det är lera och geggamoja överallt och Matte ligger som en strandad val i sängen fortfarande. Vad ska det bli av mig och Dino???

Dino har i alla fall motionerat sig på volten idag och var rysligt pigg sa AL

Tisdag 4 jan:

Sängläge fortfarande, har i alla fall fått tid till MR den 15 januari. Håll nu tummar och tår på att inte det där jävla viruset ställer till det på ett eller annat sätt.

Idag fick matte brev och foto från Dino
"Hej mamma, idag förberedde jag min manikyr-dag imorgon noggrant. Har hört att lerinpackning är nyttigt för päls och man så jag satsade rejält på båda sidor😄🙈🐴 AL fick borsta länge, men hon sa att hon älskade min ryktborste🧹 Sen skulle vi träna att stretcha. Jag skulle böja mig långt fram och ner-då fick jag godis mellan frambenen😄 Jättekul 🐴 Sen skulle hon ta kort på mig😳 jag hade ingen lust att posera alls, du får hålla till godo ändå😜 Hoppas du mår lite bättre💪🤗

Matte fick även en liten video skickad..... det är visst någon som är låg i näbben och kommer åt sådant han inte ska komma åt....

 Onsdag 5 jan:

Hovis kommer, det är verkligen dax nu. 

Fick rapport:
Godmorgon😊 Han fick så mkt beröm av Hovis 😄🐴 Lyfte moget på alla ben, stod still och vi använde oxå det lilla stödet (pallen) där han sätter hoven för att fila😄 Han tyckte oxå han vuxit i kroppen🐎Tömkörningen i more gick riktigt bra! Han jobbar fint genom hela kroppen. Och magen är ok.

Trevligt med uppdateringar! Det är nog ingen annan än hästfolk som kan skicka bajsbilder till varandra och tycka det är helt normalt!!

Och fina fötter har han fått!!

Torsdag 6 jan:

Idag var det lite motionsjobb för Dino. De övade övergångar 

Förutom att ha motionerat lite så har Dino haft besök av SE mamma och visat upp sina konster att apportera och fnatta tillbaka på SEs mössa när han får kli på kroppen. Matte frågade om Dino charmerat mamman, han brukar vara bra på sådant, och det hade han. 

Fredag 7 jan:

Vilodag för Dino men han blir ompysslad av bästa SE. Tror inte hon behöver fila naglarna längre för de borde ju bli nerslitna av allt kliande :) 

 Dino på tiggarhumör..... det lyckades inte.

Lördag 8 jan:

Sammanfattning av Mattes rygg, hon har legat pall i sängen ända sedan den 2 januari och ylat i högan sky varje gång ett toabesök var nödvändigt. Ambulansen har vart här och Matte har även varit på ortopedakuten, ja där fick vi ingen direkt hjälp.... gå hem och vänta på MR den 15 jan.... precis som om smärtan försvinner när den är gjord. Amulanasfolket sa åt mig öka upp smärtstillande, de tyckte den var rejält snålt tilltagen med tanke på kraften i smärtan, så det har jag gjort och det hjälper. Jag kan i alla fall nu ta mig via kontorsstol till toa utan att bryta ihop och fastna där.

Jag har i fredags varit hos bästa naprapaten J, han säger att han aldrig under alla sina år varit med om ett typ ryggskott som varit så här illa och inte ger med sig, Men redan igår efter att ha varit där så kändes det annorlunda, jag kunde stå rakt upp och ner mer avslappnat, jag kunde gå några små steg utan att det gjorde ont. Så hoppas hoppas att det har vänt nu så att livet blir lite mer uthärdligt.  

Söndag 9 jan:

Dino pojken som nu är 5 år, alla hästar fyller ju år den 1/1..... men hans riktiga födelsedag är ju inte förrän 14 maj. <3 

Dino fick ett tidigt arbete idag och tömkördes av först AL och sedan lite av SE. Och rapporten säger att han varit så duktig! Som Matte längtar till att bli frisk så hon kan åka till stallet. 

Matte ligger platt i sängen, det är något lättare att stå upp och gå några små steg och det går även lite lättare att röra armarna. Smärtlindringen är sedan i tisdags kväll den som ambulansteamet tyckte jag skulle ha. Ligger och balanserar på gränsen, speciellt på morgonen innan jag fått i mig mina piller. Jag som sedan sep 2018 knappt ätit en enda smärtstillande tablett, bara vid tex utdrag av tand eller när jag opererade mitt navelbråck.... nu är jag fullproppad med allt möjligt. Det blir till att avgifta sig sedan, jag märker att kroppen inte mår bra alls av allt detta, svullnar i kroppen, eksem över allt, ont i magen osv..... hela kroppen protesterar. Men smärtan jag har går inte att uthärda utan smärtstillande.... 

Det är är fördjävla trist helt enkelt.....