Året 2021 har verkligen varit blandat!

Det allra bästa är att Dino ridits in! Först var han hos Frida i Kyrkhult där vi försiktigt påbörjade inridning med fokus på att se hur Dinos kropp klarade att bära ryttare. Han var där 2 månader och det gick utmärkt. Dino kom hem och Matte började rida honom. Sedan hade vi otur och eftersom en annan häst blev skrämd av en duva flydde även Dino och då tappade han sin Matte.

Matte skadade sig, 2 sprickor i bäcken och sprickor i revben och även en jävla rygg som inte fungerade alls. Så från den 14 aug fram till årets sista dag har Matte inte kunnat göra något alls i stallet eller med Dino.

Eftersom Matte låg som ett "kolli" och inte kunde göra något alls så skickades Dino på utbildning igen under oktober och november, och nu fick han åka till Stall Knaggagården som hade möjlighet att ta emot honom. Där fick han bo i 2 månader och gjorde enorma framsteg med Martina. Men det bästa av allt är att under dessa två månader har Dinokroppen jobbat på mycket och det verkar som om den tål det!! 

Innan 2021 tog slut så visade det sig att Matte har en kotkompression. JÄVLA SKIT OCH DET GÖR JÄVLA SATAN ONT. Dessa tar tid, allt från endast några månader till kanske mer än ett år. Vet inte om jag fick den i samband med att jag ramlade av, men å andra sidan så tror jag att det ev fanns en mindre skada och eftersom de sa till mig att det onda berodde bara på muskler så bet man ihop och kämpade. Jag tror att jag har på grund av felaktig information lagt upp min rehabilitering fel och jobbat ihop till denna själv....

Planen för 2022 är att han ska vila från ryttare hela vintern och åka tillbaka till Stall Knaggagården i vår under 3 månader (mar-apr-maj) så de får sätta igång honom och vidareutbilda honom. Matte kommer att ta klart längre tid innan hon är frisk nog för att börja rida.

Tyvärr så tror jag att vi inte kommer att kunna vara ett ekipage under år 2022. 

Men jag hoppas i alla fall att jag ska kunna komma på benen och kunna sköta markservicen mer själv, och kunna tömköra och longera och hitta på annat som kan tänkas göra honom till en säker Tanthäst. 

Håll tummarna!!